Groter beroep op Katwijkse schuldhulp

Marjolein Zevenhoven
Katwijk

De Katwijkse schuldhulporganisatie Grip op de Knip is op zoek naar nieuwe ’maatjes’. Dat zijn hulpverleners die inwoners met schulden op vrijwillige basis adviseren en begeleiden bij financiële problemen.

De organisatie heeft de laatste tijd te maken met veel meer hulpvragers. ,,In ruim drie maanden hebben zich er al 35 gemeld’’, zegt coördinator Gert Verhoeff. ,,In een jaar tijd levert dat 120 aanmeldingen op. Dat zijn er 40 meer dan voorgaande jaren.’’

Volgens Verhoeff worden de financiële situaties waarmee de maatjes te maken krijgen steeds gecompliceerder. ,,Mensen hebben vaak meerdere schuldeisers en de schulden worden hoger. De doorlooptijd wordt daardoor ook langer. Die staat nu gemiddeld op zes maanden.’’ Het inloopspreekuur dat sinds januari aan de Nassaudreef in Katwijk wordt gehouden, heeft volgens Verhoeff bijgedragen aan de groei van Grip op de Knip. De organisatie wil geen wachtlijst instellen en kiest er daarom voor nieuwe vrijwilligers aan te nemen.

Aanmelden als maatje kan via coördinator@gripopdeknipkatwijk.nl. Het inloopspreekuur is elke maandag van 10.00 tot 11.30 uur.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.