Strijd om dorpshart Leimuiden

Ivar Lingen
Leimuiden

Ondanks de komst van de dorpsraad, komt een vernieuwing van het Leimuidense dorpshart nog niet van de grond. De dorpsraad in Leimuiden is sinds gisteren officieel opgericht. Samen met het Praethuys houdt de raad zich voor een belangrijk deel bezig met het nieuwe dorpshart.

Ideeën zijn er wel. Genoeg zelfs. Dat blijkt uit een zogeheten werknotitie van het Praethuys. De praatgroep heeft gedachten verzameld over de aanpak van het dorpshart. In een notitie schrijft de groep dat er ’ruimte moet worden vrijgemaakt voor de supermarkt MCD - en wellicht het verplaatsen van het Wapen van Leimuiden naar de Boerderij - om zo te komen tot een logischer geplaatst dorpsplein’.

Daarnaast bestaat het idee ’om de vervuilde grond, na afbraak van het Witte huis en de vervallen loodsen, toe te dekken met een kunststof mat en met aarde op te vullen’. Dit moet fungeren als dorpspark.

Voorstellen

Wieze van Elderen van de dorpsraad mist bij de ideeën van het Praethuys de (financiële) onderbouwing. De dorpsraad wijst verder op het ontbreken van een ontwikkelaar. Het bestuur pakt het daarom anders aan. ,,Wij kijken naar wat er mogelijk is en proberen met realistische en financieel onderbouwde voorstellen te komen.’’ Daarvoor worden vrijdag nog door het interim-bestuur enkele werkgroepen opgericht. In oktober wordt het nieuwe bestuur gekozen.

Ze staan meteen voor een uitdaging: ideeën bedenken die door de bevolking breed worden gedragen. Toch verwacht de dorpsraad dat er voor een tijdelijke oplossing zal worden gekozen. ,,Want als je aan 150 mensen vraagt wat er met het dorpshart moet gebeuren, dan krijg je net zoveel verschillende antwoorden.’’

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.