Bollenstreek kiest toch omroep Nens

Bollenstreek kiest toch omroep Nens

Bollenstreek kiest toch omroep Nens

Redactie Leidsch Dagblad
Bollenstreek

Het zit er dik in dat Nens de lokale omroep voor de hele Bollenstreek wordt. De definitieve beslissing is aan het Commissariaat voor de Media dat een zendtijdvergunning afgeeft, maar alle bollengemeenten hebben een voorkeur voor Nens. Ook Lisse, dat aanvankelijk het contract met de huidige omroep Unity FM (Holland Centraal) wilde verlengen, is om.

Nens is nu nog de lokale omroep voor Noordwijk en Noordwijkerhout; de naam staat voor Noordwijk En Noordwijkerhout Samen. Maar de omroep moet gaan nadenken over een nieuwe naam want het werkgebied wordt flink groter. Daartoe aangespoord door de gemeente Teylingen wil Nens een visie ontwikkelen op de toekomst als Bollenstreekomroep. ,,Nens denkt niet in ’groot, groter, grootst’, maar in de discussie over fuseren of intensiever samenwerken in de Bollenstreek, komt dit wel op een mooi moment. We gaan ervoor’’, zei Nens-eindredacteur Ard Zandbergen eerder.

De plannen leken aanvankelijk spaak te lopen door de keuze van Lisse om bij Unity FM te blijven. De wet schrijft namelijk voor dat het uitzendgebied van een lokale omroep één geografisch geheel vormt. Maar nu na Hillegom en Teylingen ook Lisse kiest voor Nens, lijkt niets de vorming van een Bollenstreekomroep meer in de weg te staan.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.