Katwijk laat langs Ter Leede

Katwijk laat langs Ter Leede

Redactie Leidsch Dagblad
Sassenheim

Katwijk heeft op de openingsdag van de topklasse een zwaarbevochten zege geboekt bij nieuwkomer Ter Leede. Invaller Martijn Gootjes schoot in de slotfase de winnende treffer binnen voor de landskampioen (0-1).

Katwijk begon uitstekend aan de wedstrijd en overrompelde Ter Leede volledig. De kansen werden niet verzilverd. Ter Leede ging daarop gegroepeerder spelen en groeide in de wedstrijd. Op slag van rust leek Katwijk op voorsprong te komen, maar de grensrechter stak daar een stokje voor omdat de bal over de achterlijn zou zijn geweest.

In de tweede helft viel aanvoerder Michiel van Dam geblesseerd uit bij Katwijk en nam Ter Leede brutaal het initiatief. Een treffer van Frank de Groot werd afgekeurd omdat hij zou hebben geduwd. Vincent Ammerlaan had de winnende op zijn schoen, maar stuitte op Atam Koroglu.

In een boeiende slotfase, toen beide ploegen vol voor de winst gingen, was Katwijk het meest doortastend. Een mislukt schot van Jeffrey Jongeneelen kwam in een vol strafschopgebied voor de voeten van Gootjes, die aarzelde niet en haalde uit (0-1).

Lees twee verhalen over Ter Leede - Katwijk in het Leidsch Dagblad van maandag 26 augustus.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.