Rondvaartboten Beestenmarkt mogelijk opzij voor terrassenplein

Redactie Leidsch Dagblad
leiden

De gemeente Leiden denkt er al jaren over na, maar nu is het definitief: burgemeester en wethouders hebben besloten van de Beestenmarkt en Turfmarkt een terrassenplein te maken. Op het tussenliggende water komt meer ruimte voor de pleziervaart. Rondvaartbedrijven moeten daar mogelijk voor wijken.

Allereerst nieuwe bomen, nieuwe verlichting, meer en grotere terrassen - ook voor de winter - en mooi straatmeubilair. Over een jaar of acht kunnen de 'catwalk', de fietsenrekken en de Steenstraat inclusief bussen verdwijnen. Daarvoor trekt het de komende twee jaar zo'n 850.000 euro uit.

Tot zover het plan zoals het al langer de ronde deed. Nieuw is, dat de gemeente aan de waterkant veel meer ruimte wil maken voor de pleziervaart en dat rondvaartbedrijven wellicht moeten verkassen. Maar ook een 'multifunctioneel steigerpaviljoen' waar rondvaartbedrijven samen met andere zaken en horeca gevestigd zijn, behoort tot de mogelijkheden.

De gemeente moet er nog over in gesprek met de ondernemers en dat is niet best gevallen. GroenLinks heeft al laten weten het college daar donderdagvanavond over aan de tand te willen voelen in de raadscommissie Ruimte.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.