Mogelijk kogelgaten in bloemenwagen in Voorschoten

Annelies Karman
Voorschoten

Aan een bloemenkar aan de Chopinlaan in Voorschoten zijn zaterdagmiddag vernielingen ontdekt. De politie vermoedt dat de gaten door kogels zijn veroorzaakt, maar houdt ook rekening met andere opties.

Of de vernielingen ook echt door een vuurwapen zijn veroorzaakt, onderzoekt de politie nog. Zaterdagmiddag deed de recherche uitgebreid onderzoek. De straat werd deels afgezet en de technische recherche onderzocht niet alleen de kar, maar ook de omgeving.

,,We kregen een melding binnen dat er een vernieling was ontdekt, waarbij het leek dat er was geschoten’’, zegt een woordvoerder van de politie. ,,Het zou best kunnen dat het inderdaad kogelgaten zijn. Daar lijkt het wel op. Maar het zou bijvoorbeeld ook met een schroevendraaier kunnen zijn gedaan.’’

De witte aanhangwagen is waarschijnlijk niet op zaterdag vernield, zegt de woordvoerder. ,,We hebben getuigen gehoord. Naar aanleiding van een verklaring houden we er rekening mee dat het vrijdagavond is gebeurd.’’ Deze getuige heeft iets gehoord, maar niets gezien.

De bloemenkar is van de eigenaar van een bloemenkraam die donderdag tot en met zaterdag op het kruispunt van de Van Beethovenlaan en de Chopinlaan staat.

De eigenaar van de bloemenkar werd bedreigd, zo gaat het gerucht. Klopt dit? ,,Wij kennen deze geruchten ook en hebben de zaak in onderzoek. We zijn ook nog op zoek naar meer mensen die mogelijk iets hebben gezien of gehoord’’, voegt ze er nog aan toe. Op internet heeft de politie ook een getuigenoproep gezet.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.