Regioclubs sprokkelen, ARC met lege handen

Tessa de Wekker
Eerste klasse zaterdag

Voorschoten’97 verloor in en tegen Nootdorp met 2-1. Onterecht volgens trainer Marcel de Hoogt. ,,Ik kan niet zeggen dat we groots hebben gespeeld, maar voor rust hadden we met 0-2 voor kunnen moeten staan. Door eigen broddelwerk gaan we onderuit.”

De Hoogt doelde daarmee onder meer op fouten van doelman Sander van der Niet, die Nootdorp aan een strafschop hielp voor de 1-1. Voor de pauze had Frank Guijt Voorschoten’97 nog op het juiste spoor gezet.

GHC speelde gelijk bij DSO (1-1). Dit tot grote ergernis en ontsteltenis van Dennis Olman. ,,We hebben zo verschrikkelijk veel kansen gehad en pech gehad en daarnaast haalden hun doelman de meest onmogelijke ballen eruit. Bijna elke speler heeft een kans gekregen.”

Enkel Danny Maaskant scoorde voor de pauze, waarna een forse slipper van doelman Niels van den Burg ook nog voor de teleurstellende eindstand zorgde.

Valken’68 kwam nog op een punt uit tegen Forum Sport en daar was oefenmeester Andries Wendt tevreden mee. ,,Alles tegen elkaar wegstrepend, kom je tot een juiste uitslag.” Mark Kabelaar zorgde voor een voorsprong en Erwin de Ridder, hij speelde zijn 100ste wedstrijd, redde een punt.

ARC verloor op eigen veld van het Amsterdamse Swift (0-2). Machiel van Maarseveen miste al vroeg een strafschop. Uit het niets werd het 0-1 en na rust werd de beslissing geforceerd, waarbij doelman Tony van Ooi dacht aan een overtreding. Frank Bloemheuvel: ,,De echte scherpte was er niet en het rendement was te laag. Dan verlies je.’’

Regioclubs sprokkelen, ARC met lege handen

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.