Babs van der Staak: 'Werk is nooit af'

Aad Rietveld
Leiden

Ze duikt met grote regelmaat op in kranten, op radio en tv. Soms is ze zelfs twee keer op één avond op de buis, want programma’s als ‘Kassa!’ en ‘Radar’ weten haar te vinden. Geen punt, geen seconde is ze zenuwachtig, want de Leidse Babs van der Staak heeft haar woordje klaar

Met liefde draaft ze op om namens haar werkgever, de Consumentenbond, te vertellen wat ze vindt van, ja, van wat niet eigenlijk? Te hoge beltarieven, misleidende etiketten op producten, abonnementen op sportscholen en tijdschriften die nu eindelijk per maand opzegbaar zijn.

Een aantal keren heeft ze op tv kijkers opgeroepen om het liefst elk jaar van energieleverancier te wisselen. Dat is volgens haar gewoon het voordeligst gebleken. Die uitspraak wordt haar door de energiebranche niet in dank afgenomen.

Onlangs werd bekend dat niet minder dan 450.000 Nederlanders vorig jaar zijn opgelicht bij het kopen of verkopen via internet. Babs, maak je borst maar nat. Werk aan de winkel. Want klaar ben je in jouw vak natuurlijk nooit.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.