Gemeente haalt 'gruwelijke' abortusposters weg

Redactie Leidsch Dagblad
sassenheim

De gemeente Teylingen heeft woensdag met spoed een tiental anti-abortusposters verwijderd uit de omgeving van NS-station Sassenheim.

Daarop stonden schokkende foto's van geaborteerde baby's. ,,Je mening geven is goed, maar niet op deze manier'', twitterde de wijkagent gisterochtend nadat hij de posters had ontdekt.In de regio is met name de Katwijkse Stichting Zout actief tegen abortus. Op de zolder aan het onderkomen aan de Prins Hendrikkade was een museumpje ingericht, waar ook een ruime sortering gruwelfoto's was te bezichtigen. Zout deelt binnenkort 10.000 flyers uit vanwege een anti-abortusmars. ,,Maar dat zijn nette folders'', zegt Vera Rovers van de stichting. Het is niet de aanpak van Zout om affiches te plakken met schokkende afbeeldingen.

Volgens de gemeente Teylingen is het feit dat ze illegaal waren aangeplakt de formele reden dat de posters zijn verwijderd. Vanwege het aanstootgevende karakter van de postertjes is dat wel extra snel gebeurd. Volgens de woordvoerder gaat het waarschijnlijk om een actie van een particulier.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.