Wel weer spanning, ditmaal geen spektakel bij Rijnburgse Boys - IJsselmeervogels

Nick Verwoerd
Rijnsburg

Ruim een halfjaar geleden ontpopte de ontmoeting tussen Rijnsburgse Boys en IJsselmeervogels zich als een spektakelstuk. In de slotminuten trok de thuisclub via een kopbal van de net ingevallen Jeroen Hessing toen aan het langste eind (4-3). Zaterdag was het duel tussen de twee ploegen - ditmaal gespeeld in de tweede divisie - aanzienlijk minder attractief. Het eindigde doelpuntloos.

De thuisclub, met dezelfde elf als in het bekertreffen met Heracles Almelo (0-2), trok in de tot op het laatste moment spannende – dat wel - confrontatie meteen het initiatief naar zich toe. De op de counter spelende koploper stelde Rijnsburg daartoe ook in staat. De dadendrang van de gastheren leidde vlot tot een riante scoringsmogelijkheid. Na een actie van Maikey Parami tastte Spakenburger Marciano van Leijenhorst mis en kwam Jeffrey Jongeneelen vrij voor het doel. De actieve aanvaller miste echter de precisie. Het zou de enige uitgespeelde kans van de geel-zwarten blijken te zijn.

De equipe van Pieter Mulders drong wel veelal aan, maar stichtte voor rust verder nauwelijks gevaar. IJsselmeervogels stelde er een paar dreigend ogende uitbraken tegenover. Daarbij onderscheidde Sherwin Grot zich. Eenmaal speelde hij zich knap vrij en besloot hij zijn actie met een slap schot en niet veel later dook hij voor het doel van Richard van Nieuwkoop op, maar was zijn aanname ondermaats. Van Nieuwkoop moest na een halfuur wel in actie komen bij een halve omhaal van de in scoringspositie verschenen Oktay Ozturk.

Vlot na de doelwisseling had Rijnsburgse Boys over geluk niet te klagen. Bij een vrije trap van Mike van der Laar kopte Jeffrey Buitenhuis van dichtbij over. Wakker geschud herpakten de ’Uien’ zich. Zij namen opnieuw het heft in handen en zorgden vooral via de op links herhaaldelijk opstomende Jordy Strooker voor dreiging. Vanaf de achterlijn bereikte de middenvelder steeds net geen medespeler. ,,De veldbezetting voor het doel was niet goed. Mijn spelers trokken allemaal naar de eerste paal. Zonde!”, meende Mulders.

Ook bij een aantal hoekschoppen en vrije trappen was Rijnsburg diverse keren dichtbij een doelpunt. Berry Powel, met Grot de Spakenburgse voorhoede vormend, moest er aan te pas komen om een doelpunt te verhinderen. Na een hoekschop van Jongeneelen haalde hij de kopbal van Parami van de doellijn.

Pas in de toegevoegde tijd beten de bezoekers nog eens van zich af. De aandringende Rijnsburgers leden balverlies, waarna Gillian Justiana bijna de benedenhoek vond. Van Nieuwkoop voorkwam dat zijn team, zoals in de twee voorgaande wedstrijden tegen FC Lienden en GVVV wel het geval was, in de slotminuten onderuit ging. ,,Ik kon de bal met mijn vingertoppen nog net uit de hoek halen’’, sprak de doelman. ,,Fijn dat we zo toch nog een punt overhielden. Het werd trouwens tijd dat we eens de nul hielden. Volgens mij was dat voor het laatst in december.’’

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Gielisse, Artien, Opoku, Prijs, Goeman, Tillema, Strooker, Hudepohl (62. Van Oijen), Jongeneelen, Parami (80. Serbony).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.