Tien mensen onwel door hitte tijdens marathon in Leiden

© Foto: Toon van der Poel

Internetredactie/ANP
Leiden

Tijdens de marathon van Leiden zijn mensen onwel geworden vanwege de hitte. Volgens de politie ging het om minstens tien mensen. Vier van hen moesten naar het ziekenhuis.

,,Mogelijk zijn nog wat meer mensen onwel geraakt, daar heb ik geen zicht op'', aldus een woordvoerster van de brandweer Hollands-Midden. ,,Niemand hoefde te worden gereanimeerd.''

Omdat de opvang voor uitvallers aan de Boommarkt overbelast raakte en hulpverleners het werk niet meer aankonden, werden ook ambulances uit de omgeving opgeroepen. De brandweer werd eveneens om assistentie gevraagd.

De start van de marathon was om 10.30 uur. Het evenement kent ook het onderdeel 10 kilometer. Dat werd vanwege het weer met een half uur uitgesteld tot 15.00 uur.

,,Dat bleek een goede beslissing. Het was enigszins afgekoeld, met zelfs wat verkoelende wind en het was niet meer zo benauwd'', zei de brandweerwoordvoerster.

De loop gaat wel door. De temperatuur is gezakt en ook is de onweersdreiging minder, legt woordvoerder Ingrid Gort van de Veiligheidsregio Hollands Midden uit.

Iets na 15.30 uur konden alle extra hulpverleners weer terug naar de kazernes.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Foto’s: Toon van der Poel & Wilco Devilee

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.