Leiderdorper overlijdt, huis in brand

1 / 5
Wim Wegman
Leiderdorp

De 63-jarige Leiderdorper die in de nacht van donderdag op vrijdag door de politie uit een brandend huis aan de Lisdoddekreek werd gehaald, was al dood toen de brand uitbrak.

Forensisch onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat de man een natuurlijke dood is gestorven. Vermoedelijk heeft hij op het moment van zijn overlijden een brandende sigaret laten vallen en heeft die het brandje veroorzaakt.

Een ongerust familielid belde donderdagavond laat de politie, omdat hij geen contact kon krijgen met de alleenwonende man.

Rook

Agenten die kort na middernacht een kijkje namen aan de Lisdoddekreek, zagen dat er rook in de woning stond. Zij haalden de man uit het brandende huis, maar hun poging tot reanimatie kwam te laat.

De brandweer had het vuur snel onder controle. Het was maar een klein brandje. De brandweer ging er op dat moment nog van uit dat het slachtoffer met een brandende sigaret op de bank in slaap was gevallen en sprak van een ’noodlottig ongeval’.

De hond van de Leiderdorper bleef bij de brand ongedeerd. Hij is door de Dierenambulance meegenomen en naar dierenasiel Stevenshage gebracht.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.