Koningin Máxima brengt verrassingsbezoek aan slachtoffers kraanongeluk

1 / 6
Wim Wegman

Koningin Máxima heeft donderdagochtend een bezoek gebracht aan de gedupeerden van het kraanongeluk. Ze sprak met bewoners waarvan het huis werd getroffen door de kranen, de aannemer en ook met burgemeester Liesbeth Spies.

,,Wat een betrokken vrouw", zegt Jos van Ellinkhuizen die de koningin net als afscheid de hand heeft geschud. ,, Ze luisterde heel goed naar ons, leefde erg met ons mee. Ik ben er helemaal ontroerd door", zegt de 65-jarige Alphense. Een van de kranen ligt bovenop haar huis en noodgedwongen moet ze nu ergens anders wonen. ,,We kregen zelfs de groeten van haar man. Ze was zo aardig."

De bewoners waren met een smoesje naar de gele keet van Mourik gelokt, waar de koningin met de Alphenaren in gesprek ging. Daar bleef het niet bij, Maxima trok er in de stromende regen op uit om uitgebreid te kijken naar de ravage en te praten met betrokkenen.

Burgemeester Liesbeth Spies: ,,De koningin liet zich door het slechte weer niet uit het veld slaan. We zijn heel blij met haary betrokkenheid en het deed de bewoners zichtbaar goed."

Máxima kwam rond half 12 aan bij de Julianabrug en bleef ruim een half uur. Ze was eerder die dag al in Alphen vanwege het jubileum van de Molukse wijk.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.