Park Rusthoff zoekt financiële hulp voor herstel stormschade

Roy Hazenoot
Sassenheim

Vrijwilligers van Park Rusthoff zoeken de financiële hulp van de Sassenheimer. De ’zwaarste zomerstorm ooit’ heeft de Stichting Beheer Park Rusthoff (SBPR) met een kostenpost van 8.500 euro opgezadeld.

„Het college van burgemeester en wethouders wil de schade niet betalen, terwijl het een gemeentepark is”, zegt Ben Verhoef van Park Rusthoff met ongeloof. „Dus nu moeten we op een andere manier aan het geld komen.”

De storm die afgelopen zomer over het land trok, liet een ravage achter in het park. „Er zijn tien grote bomen gesneuveld, heel veel takken zijn losgeraakt en hebben andere planten beschadigd. Ook zaten de watergangen helemaal vol. Te veel werk voor onze vrijwilligers. Daarom hebben we een hoveniersbedrijf ingeschakeld om te helpen.”

Er zijn al ongeveer 650 Sassenheimers ’vriend van’ het park. Dat houdt in dat jaarlijks vijftien euro wordt overgemaakt waarmee SBPR de kosten van het beheer van het park kunnen betalen. ,,Met zesduizend huishoudens in Sassenheim mogen dat er natuurlijk veel meer worden’’, grapt Verhoef. Aanmelden voor ’Vrienden van Park Rusthoff’ kan via de website www.parkrusthoff.nl.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.