Jelle Korbee zwaait af, MMO kan ’toetje’ ruiken

Hielke Biemond
Derde klasse

Eén speelronde voor het eind is het in 3A nog razend spannend als het gaat om het invullen van de nacompetitieplekken, zowel boven- als onderin. Dankzij een benauwde zege op Van Nispen (1-0) consolideerde MMO de derde plaats.

Winst bij Den Hoorn volstaat voor deelname aan het ’toetje’. In Hoogmade kroonde Jordi Wong zich tot matchwinner. ,,We weten was ons te doen staat’’, aldus Ben Stukart. De Zilkers zijn op hun beurt nog niet veilig. Volgende week komt SJZ op bezoek en dan wordt bepaald wie van de twee het vege lijf via de nacompetitie dient te redden.

Meerburg pakte de laatste strohalm door met 7-3 te winnen van Den Hoorn, na een 1-2 ruststand. ,,We moeten hopen op een misstap van MMO’’, besefte Jelle Korbee. De afzwaaiende routinier heeft een onwillige knie en daar kwam van de week een hielblessure. ,,Toch ben ik nog ingevallen. Ik liep er als een ballerina bij, maar wilde de laatste thuiswedstrijd per se even op het veld staan. Het was een mooi afscheid. Er hingen spandoeken met ’Jelle bedankt’. Ik ben vrij nuchter, maar dat deed me wel wat.’’

In een wedstrijd om de eer won Stompwijk ’92 van FC Lisse: 3-2. De kampioen begon aardig, maar in de tweede helft speelden de champagnebenen op. ,,Al vermoed ik dat het eerder de Corso-benen waren’’, aldus Laurens van der Voort. Voor de Lissenaren scoorde Patrick Schaap er twee, maar die goals wogen niet op tegen Stompwijkse treffers van Nick Ammerlaan (2) en Enrico Geus.

In 3B won Alphen simpel van NSV ’46: 4-1. Nabil Benali (2), Jaouad El Yaagoubi en Kevin Duthler prikten raak voor de Alphenaren, die eindigen in de grijze middenmoot.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.