Leimuiden wil nog 46 huizen erbij

Foto: ANP

Ivar Lingen
Leimuiden

De bouw van 46 woningen aan de Leimuidense Beukenlaan is weer een stap dichterbij. Het gemeentebestuur diende gisteren een voorstel in om woningbouw toe te staan, door het bestemmingsplan te veranderen.

Nu is het nog zo dat er op het stuk grond, dat in de oksel van de Beukenlaan en de Kerklaan ligt, alleen door veetelers en landbouwers mag worden gebruikt. De wijziging mogen in plaats daarvan nu huizen op het land worden gebouwd. Het gaat nog niet om een definitief besluit van het gemeentebestuur, omdat omwonenden eerst hun mening mogen geven over het plan.

Als het aan het plan ligt, kan de helft van de bewoners straks op eigen terrein de auto kwijt. Daarnaast worden er in de straten meer dan vijftig parkeerplaatsen aangelegd. De nieuwbouwwijk is alleen toegankelijk door middel van een brug vanaf de Beukenlaan. Voor voetgangers en fietsers ligt er dan een brug naar de Ooievaar.

Maximaal dertien meter

De projectontwikkelaar moet zich aan de volgende regels houden: de rijtjeshuizen mogen niet hoger zijn dan tien tot dertien meter. Daarnaast mag de bouwer niet meer dan vijftig huizen neerzetten. Volgens het gemeentebestuur voldoet het ontwerp onder meer aan deze voorwaarden.

Eigenlijk moesten de woningen er al lang staan, maar de crisis gooide zes jaar geleden roet in het eten. De bouw van de 46 rijtjeshuizen is inmiddels het derde nieuwbouwproject rondom de Beukenlaan. Het eerste deel is drie jaar geleden opgeleverd.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.