Buitengewoon keert niet terug op het strand

Strandpaviljoen Buitengewoon.
© Publiciteitsfoto
Noordwijk

Strandhuis Buitengewoon keert het komende seizoen niet terug in Noordwijk. De standplaats voor het paviljoen is verkocht. De nieuwe eigenaar wil zich pas op een later moment bekend maken. De gemeente heeft inmiddels ingestemd met de overdracht van de vergunning.

De verkoop van het paviljoen heeft onder meer te maken met het feit dat eigenaren Edwin de Beukelaar en Michel Pater extra aandacht willen vestigen op het aan de Langevelderslag gelegen complex Nederzandt. ,,We zijn hier al maanden mee bezig, maar gisteren is alles goedgekeurd, zodat we nu met dit nieuws naar buiten kunnen’’, aldus een woordvoerder van Nederzandt.

De afgelopen jaren heeft Nederzandt, dat begon op de bovenverdieping, de aandacht langzaam verlegd naar de aan de strandopgang gelegen winkels op de begane grond. Zo zagen horecagelegenheden als Bella Bella Gelateria en de biologische snackbar Hoogies het levenslicht. Ook de naastgelegen snackbar Obelijs is inmiddels door Nederzandt overgenomen, net als de nabijgelegen speeltuin met trampolines. Het is de bedoeling dat in de zaak van Obelijs ’Buitengewoon Broodthuis’ komt. De verkoop van het strandpaviljoen nabij afrit 21 betekent namelijk niet dat de naam verdwijnt. Maar de lunchroom krijgt een ander concept en is dan ook niet te vergelijken met de kleurige strandtent van weleer.

Ook de nabijgelegen speeltuin met trampolines - voorheen Surf & Bike - is inmiddels in handen van Nederzandt gekomen. Omdat de eerste prioriteit bij verwezenlijking van het broodhuis ligt, wordt vernieuwing van de speeltuin later ter hand genomen. Van alle opstallen aan de Langevelderslag is alleen de winkel met strandartikelen nog niet in bezit van Nederzandt.

Daarnaast werd in december al bekend dat de eigenaren ook interesse hebben in het parkeerterrein.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.