1521 mensen met een hula hoop

katwijk

Als er geen kink in de kabel komt, heeft Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn zaterdag een nieuwe melding in het Guinness Book of Records veroverd: het wereldrecord Hula Hoop. Maar liefst 1521 mensen stonden om twaalf uur 's middags op de Vinkeweg te Hoola Hoopen.

,,We hebben de poging vooraf aangemeld bij het Guinness Book of Records'', zegt bestuurslid Kees van Duijn van de Oranjevereniging. ,,We hebben foto's en filmbeelden gemaakt, we hebben ooggetuigenverslagen, dus we denken dat we aan alle voorwaarden hebben voldaan om voor dit wereldrecord een melding in het boek te krijgen. Maar dat weten we pas honderd procent zeker als we bericht hebben gekregen van de organisatie.''

Het is inmiddels een traditie om tijdens de najaarsfeesten een gooi naar een vreemd wereldrecord te doen. In het verleden was de Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn al onder andere recordhouder met koekhappen, met de grootste taart en het grootste groentemozaïek ter wereld en met de grootste buitenijsbaan in de zomer.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.