Spakenburg doet Rijnsburg pijn

Robbert Minkhorst
Spakenburg

Nooit won Niek Oosterlee een openingswedstrijd, liet hij zich vooraf al ontvallen, en ook deze keer ging het mis. De trainer van Rijnsburgse Boys verloor zaterdag met 4-0 in en tegen Spakenburg.

De eerste wedstrijd van het nieuwe topklasseseizoen was een pikant affiche. Deze maand bekenden twee spelers in NRC Handelsblad dat zij in het Spakenburgse kampioensjaar 2011-2012 doping kregen toegediend. Het pepmiddel dat ze kregen, zou uitgerekend ook in een wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys dat seizoen (uitslag 5-1) zijn gebruikt.

Het was niet vreemd dat zaterdag de dopingcontroleurs de voetballers na afloop opzochten. Wel eigenaardig was dat van de Rijnsburgers uitgerekend Raily Ignacio en Jeroen Hessing een plas moesten doen. Zij speelden in 2012 nog voor Spakenburg. De veronderstelling bij de meesten was zaterdag toch dat er geloot zou worden, wie er moest.

De wedstrijd was voor Rijnsburgse Boys terecht in mineur geëindigd. Een knoeiende defensie schonk de thuisclub twee vroege doelpunten en doelman Richard van Nieuwkoop moest verdere schade voorkomen.

In het begin van de tweede helft stopte Barry Ditewig een strafschop van Ignacio. Dat was de beste manier om terug te komen voor de bezoekers. In de slotfase counterde Spakenburg naar 4-0.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.