Leiderdorper (25) achtervolgt straatrovers

Leiden

Drie verdachten hebben in de nacht van zaterdag op zondag geprobeerd een 25-jarige Leiderdorper te beroven op het plein van het Pieterskerkhof in Leiden. De Leiderdorper werd hierbij bedreigd met een steekwapen. De straatroof liep echter op een mislukking uit voor de drie verdachten, die uiteindelijk op de vlucht sloegen voor hun slachtoffer.

Dat meldt de politie, die op zoek is naar getuigen van het incident.

De drie verdachten hadden een bivakmuts op en een steekwapen bij zich toen ze het slachtoffer probeerden te beroven. Zo werd de telefoon van het slachtoffer uit zijn handen geslagen.

Die pakte hierop zijn telefoon weer op en liep richting de drie verdachten. Die gingen er vervolgens vandoor via de Kloksteeg in de richting van het Rapenburg. De Leiderdorper besloot de drie te achtervolgen.

Aan het einde van de Kloksteeg zag hij hoe een van de verdachten op een zwarte, beschadigde Piaggo-scooter wegreed via de Kloksteeg naar het Pieterskerhof in de richting van de Pieterskerkstraat.

Een andere verdachte fietste en de derde rende achter de scooter aan.

Het slachtoffer rende achter het drietal aan en zag ze linksaf de Langebrug op vluchten, in de richting van het Rapenburg. Daarna verloor hij ze uit het oog. De Leiderdorper heeft aangifte gedaan van poging tot diefstal met geweld.

De districtsrecherche onderzoekt de zaak.

Signalementen

De verdachten zijn alle drie mannen van tussen de zeventien en twintig jaar oud, tussen de 1.60 en 1.80 meter lang en hadden een dun postuur.

Een verdachte droeg een spijkerbroek, zwart sweatshirt met rits en capuchon. Wat de twee andere droegen is onbekend.

Mensen die meer weten, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem).

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.