Uitgeschakeld SJC geen snelle leerling

Verslagenheid bij de SJC'ers na een treffer van RKAVV. Foto Taco van der Eb.

Verslagenheid bij de SJC'ers na een treffer van RKAVV. Foto Taco van der Eb.

Hielke Biemond
Noordwijk

Voor SJC zit het seizoen erop. RKAVV toonde zich over twee nacompetitiewedstrijden niet zo zeer beter als wel meer door de wol geverfd en dus blijven de Noordwijkers eersteklasser.

De Jeroensclub wist wat het te doen stond, na de met 2-1 verloren eerste wedstrijd van afgelopen zondag. De opdracht was dan ook simpel: winnen met minimaal één goal verschil. Op papier dan, want de praktijk bleek toch wat lastiger.

In de uitwedstrijd delfde SJC vooral fysiek het onderspit tegen een tegenstander die de botte bijl niet schuwde. Vier dagen later had SJC op eigen veld wederom het idee een aardig woordje mee te spreken met de nummer twaalf van de hoofdklasse A. Optisch was dat zeker het geval. Qua veldspel deed de ploeg van Laurens Mouter, die voor het laatst op de bank zat, niets onder voor RKAVV. Sterker, de thuisploeg had beduidend meer balbezit en combineerde bij vlagen vlotter dan de Leidschendammers, die zich daar evenwel nauwelijks druk om maakten. Waar SJC voor rust de mogelijkheden kreeg, waren de uitgespeelde kansen voor de bezoekers.

Zowel voor- als achterin was het rendement van de eersteklasser onvoldoende. Halverwege keek SJC al tegen een hopeloze achterstand aan (0-2). Tot twee keer toe sneed RKAVV door het hart van de Noordwijkse verdediging als een warm mes door de boter, waarbij vooral defensieve sterkhouder Jordy Groot er niet best uit zag. Aan de andere kant van het veld was het moment pal na de 0-2 illustratief. John Hoogeveen kreeg alle gelegenheid om vanaf rand strafschopgebied lekker uit te halen, maar uitgerekend de gelouterde aanvoerder (36) probeerde Jeroen Peschier te verschalken met een stiftje. Een vangbal, dus.

Hartverwarmend waren ook de verwoede aanvalspogingen van SJC na rust. En gezegd, de kansen voor met name topscorer Richard Versteden en Martijn Walter werden steeds groter. De finesse in de afronding ontbrak echter. Waar de aansluitingstreffer in de lucht hing, deelde een veel uitgenaster RKAVV - na simpel balverlies van Hoogeveen op het middenveld - op de counter de genadeklap uit.

De routinier (36), die er nog een jaartje aan vastplakt, toonde zich realistisch. ,,We waren goed, maar niet goed genoeg. Noem het naïviteit, noem het kwaliteit. Feit is dat zij onze fouten genadeloos afstraften en wij genoeg creëerden, maar niet scoren. Ik denk dat het vooral ervaring is. Zij weten wat er in dit soort wedstrijden gevraagd wordt. En wij leren niet snel genoeg.’’

SJC hikt ondertussen al wat jaren tegen de hoofdklasse aan. Volgens Mouter, die na drie ‘fantastische’ seizoenen naar Teylingen gaat en wordt opgevolgd door Kees Zethof, hoeft de club niet te vrezen. ,,Deze groep is zo gretig. Als ze dat vasthouden, gaat het er absoluut een keer van komen. Nu overheerst de teleurstelling, maar als die straks verwerkt is, mogen de jongens trots op zichzelf zijn.’’

SJC: Otten; Beijer, J. van Gijlswijk (46. Zonneveld), Groot, Solleveld; Hoogeveen, Walter, K. van Gijlswijk; Versteden, Van Dam (80. Dahler), Steenvoorden.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.