FC Boshuizen trekt ’jasje’ gewoon weer aan

Mart Spierdijk sportredactie@leidschdagblad.nl
Leiden

,,Jullie hebben wel een aardig jasje uitgedaan’’, hoorde trainer Steef Roodakkers vaak in de aanloop naar het seizoen. Meestal haalde hij dan z’n schouders op, om rustig maar met vertrouwen af te wachten hoe zijn ploeg het zou doen in de competitie. De Leidenaars hebben het jasje gewoon weer aangetrokken, demonstreerden zij zondag andermaal tegen DRL: 6-1.

,,Na het vertrek van Rick Arnoldus en Michael Schouten dachten de meesten dat wij het dit seizoen moeilijk gingen krijgen. En sommigen hadden het zelfs over degradatievoetbal. Natuurlijk zijn Rick en Michael allebei jongens met veel kwaliteit, maar ik wist ook dat wij prima spelers hadden gehaald’’, vertelde Roodakkers na alweer de vijfde zege. Alleen van koploper Leonidas werd tot nog toe verloren.

Het geeft aan dat FC Boshuizen de selectie weer prima op orde heeft en misschien wel het materiaal heeft voor een kleine verrassing in de eerste klasse. De fundering, de as van het elftal, is met spits Mike Bekooij, de gebroeders Neuteboom achterin en controleur Cristian Cabrera Ortega heel stabiel en alweer een tijdje samen. ,,Met een aantal werk ik hier nu drie jaar samen. Dat is best bijzonder als je weet waar Boshuizen vandaan komt’’, sprak Roodakkers, doelend op het vreemdelingenlegioen dat hij aantrof toen hij begon als trainer aan de Boshuizerkade.

Tel bij het stevige geraamte een aantal gerichte en goede versterkingen als Mitchel en Sammy Zandbergen, Bas Beijersbergen, Brayan Caicedo Mosquera en Ronnie de Roode op en je hebt weer een aardig en compleet elftal. Roodakkers: ,,We hebben er uitstekende voetballers bij gekregen, die er ook echt allemaal voor willen gaan. Kijk naar een Ronnie de Roode die vorig seizoen nog schommelde tussen het tweede en derde van Quick Boys. Hier komt hij toch aardig tot zijn recht. Dat is goed om te zien. Alleen moeten we waken voor een terugval.’’

Die was er zondag zeker niet. Wel kwam DRL al vrij rap op een voorsprong. Leidsman Wagner vond dat keeper Mitchel Zandbergen de bal te laat losliet bij een uittrap en dus hands maakte. De makkelijk gegeven vrije trap ging raak. Aangeslagen was Boshuizen echter helemaal niet en in razend tempo was die achterstand omgedraaid en eigenlijk de wedstrijd beslist. Binnen 20 minuten maakte Caicedo Mosquera met een perfect geplaatste vrije trap 1-1, bekroonde diezelfde Caicedo Mosquera een goede actie met de 2-1, schoot Mike Bekooij de 3-1 hard raak na goed bij zijn tegenstander te zijn weggedraaid, tikte De Roode de 4-1 binnen en schoof Bekooij de 5-1 beheerst tegen het net.

Vroeg in de tweede helft maakte De Roode met een fraai afstandsschot ook nog zijn tweede. Het was voor de jonge Leidenaar alweer zijn zesde doelpunt in vijf optredens. De Roode: ,, Het niveau is hoger en je voelt dat je voor een eerste elftal speelt. Daarbij is het team heel hecht, dan voel je je al snel lekker in het veld.’’

FC Boshuizen: Zandbergen, Maachou, J. Neuteboom (64. Siere), B. Neuteboom, Armitage, Ortega, Nomen, Beijersbergen, De Roode, Bekooij (58. Van Alphen), Caicedo Mosquera.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.