'Doe altijd aangifte'

leiden

Als vijf agenten aangifte doen wegens openlijke geweldpleging dan wel mishandeling, wil dat niet automatisch zeggen dat er sprake is van een incident met ernstige lichamelijke gevolgen. Politieagenten horen nu eenmaal aangifte te doen, als zij op wat voor een manier dan ook worden belaagd.

Dat zegt een woordvoerder van de politie Hollands Midden in een eerste reactie op de zo roerig verlopen arrestatie van een 15-jarig Leids meisje, afgelopen woensdag op de Lage Morsweg. ,,Dat is al een hele tijd onze regel: doe altijd aangifte, ook al gaat het maar om een klein tikkie. Mensen horen nu eenmaal met hun handen van hulpverleners af te blijven. Of dat nu om ambulancepersoneel gaat, of om politieagenten die hun werk willen doen. Maar ook bij niet-fysiek geweld volgt er onmiddellijk een aangifte, zoals bij bedreiging en belediging.''

Bij het incident van afgelopen woensdag gebruikten drie Leidenaars geweld tegen de politie. Het tumult ontstond nadat een agent het meisje staande had gehouden. Hij had gezien dat zij op een snorfiets reed waarvan de kentekenplaat half was afgebroken.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.