Kinderdagverblijf wijkt in oktober 2015 voor horeca

Marieta Kroft
Voorschoten

Kinderdagverblijf Het Postkantoor in Voorschoten wijkt in oktober 2015 zo goed als zeker voor horeca. Dan vervalt de huurovereenkomst die eigenaar Rob Wegner van het beleggingskantoor WVGH BV heeft met eigenaar Ramos de Ruiter van het kinderdagverblijf.

Wegner zegt de huur op omdat hij op de plek van het kinderdagverblijf een grand-café wil vestigen. Op de twee bovenverdiepingen komt ’private dining’. ,,Wie de exploitant wordt is nog niet bekend, maar er zijn genoeg gegadigden’’, aldus Wegner.

Ook De Ruiter houdt er rekening mee dat hij uit moet kijken naar iets anders. ,,Er gingen geruchten dat we nu al dicht zouden gaan. Dat is niet zo. Het oude postkantoor waarin we zitten is een prachtig pand en het kinderdagverblijf loopt goed. Ik heb nog een huurovereenkomst tot oktober 2015. Dat heb ik de ouders onlangs laten weten. Ik heb ook aangegeven dat ik me aanbevolen hou voor het geval iemand een ander pand weet.’’

Wegner lag lange tijd in de clinch met de gemeente nadat ze de horecabestemming van het pand had afgehaald. Alleen via een omweg was er eventueel nog horeca mogelijk. Wegner was het er niet mee eens omdat het leidde tot een waardedaling van zijn pand. De Raad van State gaf hem gelijk. Wegner: ,,Na die uitspraak kreeg ik de wethouder op bezoek. Ze zei dat het pand weer een horecabestemming krijgt.’’

De gemeente Voorschoten is naar aanleiding van de uitspraak van de Raad van State bezig met het herstel van de door haar gemaakte fouten. Dit najaar komen B en W met een nieuw voorstel naar de raad.

Meer nieuws uit Regio

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.