150 krabbels voor tweede Haanstraschool

De Haanstraschool.© Taco van der Eb

Janneke Dijke
Leiden

Ouders die willen dat de Haanstraschool een dependance opent aan de Stadhouderslaan zijn een handtekeningenactie begonnen op petities.nl. Donderdagmiddag stonden er ruim 150 handtekeningen op. De ouders willen er met de petitie bij de gemeente op aandringen de dependance mogelijk te maken.

,,We verzoeken de gemeente om een geschikte dislocatie aan te wijzen voor basisschool Haanstra, welke in overeenstemming is met de eisen van de Haanstra’’, schrijven ze. ,,De voorkeur gaat hierbij uit naar Stadhouderslaan 1b, dat formeel al is toegewezen als dislocatie.’’ De Haanstra zou de dependance daar na de zomervakantie openen, maar staakte de plannen omdat de school niet de zekerheid kreeg om op die plek door te groeien naar een volledige school. De gemeente vertelde de school eerder dat basisschool Er-Risèlèh het pand op termijn zou verlaten. Er-Risèlèh wil dat echter niet.

Haanstra-directeur Brian Groot ziet de actie van de ouders als een steun in de rug. ,,Wij hebben een gesprek met de gemeente gehad. De gemeente is nu aan zet.’’ Op 1 oktober wil hij weten of zijn school zich permanent kan vestigen aan de Stadhouderslaan, of niet. ,,Op die datum leg je je leerlingenaantal voor het volgende jaar vast. Het duurt dan bovendien lang zat. We hebben nu twee keer ergens niet kunnen starten. De volgende keer wil ik zeker weten dat het lukt. Het moet dan echt van a tot z in orde zijn.’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.