Tennisser Timo van der Geest verrast thuisspeler Lucas Marinelli

Gertjan van Geen
Leiden

Winnen deed hij dit seizoen niet zo vaak. Dat hij zondag prompt de titel pakte bij Qravel smaakte dan ook extra lekker voor Timo van der Geest. De 19-jarige Oegstgeestenaar had in de finale opvallend weinig problemen met thuisspeler Lucas Marinelli: 6-3 en 6-1.

Alle ingrediënten voor een gezellige sfeer waren aanwezig bij de Leidse studenten tennisvereniging. Om af te koelen lagen er een drietal zwembadjes, voor een comfortabele zit waren er bankstellen neergezet en de zomerhits schalden uit de speakers. Toch ontbrak er één ding. De regionale topspelers lieten het toernooi links liggen.

Probounce

Van der Geest wist wel waarom. De meeste jongens zijn geen fan van de probounce banen die Qravel heeft. ,,Ik vind het zelf ook een klein nadeel. Je hebt al snel het gevoel dat je niet zo lekker staat te spelen. Je glijdt makkelijk weg. Het afzetten is niet zo eenvoudig als op de andere baansoorten."

De tactiek moest worden aangepast. De slimste won uiteindelijk. Dat dat Van der Geest was, mocht bijzonder genoemd worden, omdat Marinelli voor eigen publiek speelde. De Leidenaar begon nog wel goed en wist zijn opponent gelijk te breaken, maar Van der Geest kwam razendsnel langszij en deelde in het restant van de partij de lakens uit.

De speler van OLTC ging bij 4-3 door de opslag van Marinelli heen en serveerde de set vervolgens eenvoudig uit. Twee dubbele fouten en een mislukte volley in de openingsgame van het tweede bedrijf, waren al een teken aan de wand dat Marinelli mentaal was geknakt. Een alles-of-niets-offensief bracht Van der Geest heel even aan het wankelen, maar met weer een dubbele fout gooide Marinelli zijn eigen ruiten in.

Koeltjes

En Van der Geest? Die bleef er koeltjes onder. Misschien wel te koeltjes, zo vindt hij zelf. ,,Er mogen wel wat meer positieve uitbarstingen bij mij komen. Dat is altijd goed voor een sporter. Dat houdt je scherp. Maar zo ben ik nou eenmaal niet. Wellicht gaat dat nog veranderen."

De zege in Leiden betekende tevens zijn eerste toernooiwinst van het seizoen. ,,Ik heb te veel wedstrijden onnodig verloren. Hoe dat kan? Daar ben ik nu zelf ook over aan het nadenken. Ik ging vandaag goed de rally aan, maar in voorgaande duels speelde ik te geforceerd. Dat moet uit mijn spel. Maar goed, ik speel tennis omdat ik het leuk vind, ik zit niet meer vol ambities.”

Vrouwen

Bij de vrouwen ging Lotte van der Elst er met de titel vandoor. De 23-jarige Haagse was in een pouletje te sterk voor Angela Kralt en Maartje Schulz. Van der Elst, spelend voor THOR De Bataaf, versloeg beide dames met respectievelijk 6-1 en 7-6 en 6-2 en 7-6.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.