Voormalig gemeentesecretaris Oegstgeest vecht ontslag aan

Ruud Sepr.sep@hollandmediacombinatie.nl
Oegstgeest

Voormalig gemeentesecretaris Wim van Tuijl vecht zijn ontslag bij de gemeente Oegstgeest aan. Van Tuijl werd per 1 januari van dit jaar eervol ontslagen. Daarvoor zat hij maanden thuis in verband met een arbeidsconflict.

Van Tuijl wil niet veel zeggen over de kwestie. ,,Het is niet in mijn belang om zaken naar buiten te brengen.’’ Maar in enigszins bedekte termen wil hij wel bevestigen dat hij een juridische procedure heeft aangespannen tegen zijn voormalig werkgever. ,,Inhoudelijk zeg ik er niks over, behalve dan dat ik net als iedere burger in dit land gebruik maak van alle middelen om het recht zijn loop te laten krijgen.’’

Volgens ingewijden heeft de ontslagen hoogste ambtenaar bij de regionale bezwarencommissie bezwaar ingediend tegen zijn ontslag. Daarnaast zou hij een voorlopige voorziening hebben gevraagd bij de Haagse rechtbank.

Wim van Tuijl was iets meer dan vier jaar gemeentesecretaris van Oegstgeest. In zijn woonplaats Alphen aan den Rijn is hij voorzitter van de plaatselijke CDA-afdeling.

Vorige week ontving de gemeenteraad een geheime mededeling over de gang van zaken rond het ontslag van Van Tuijl. Het feit dat die mededeling was gedaan had eigenlijk binnenskamers moeten blijven, maar werd noodgedwongen openbaar omdat de raad in haar eerstvolgende vergadering de geheimhouding moest bekrachtigen. Dat was afgelopen donderdag bij het afscheid van waarnemend burgemeester Jan Waaijer.

De raad werd in oktober vorig jaar ook al in het geheim geïnformeerd over de kwestie. Toen leidde de vertrouwelijke mededeling tot schriftelijke vragen van Eelke van den Ouweelen, fractieleider van Lokaal.

Van den Ouweelen sprak bij die gelegenheid het vermoeden uit dat de ambtenarenbaas aan de kant is gezet door burgemeester en wethouders na onenigheid over de noodzaak extra ambtenaren aan te trekken. De inmiddels afgezwaaide waarnemend burgemeester reageerde daar toen op dat hij het curieus vond ’hoe hij dat bij elkaar fantaseert’.

De gemeente Oegstgeest laat weten niet te kunnen reageren ’omdat wij als gemeente geen informatie geven over personen’.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.