Grote verkeerscontrole Transferium Leiden

Redacteur Leiden
leiden

De politie hield vrijdagavond van half acht tot een uur 's nachts een grote verkeerscontrole aan het Transferium in Leiden. Zeven motoragenten begeleidden auto's op de wegen rond het transferium en wezen ze naar het controlepunt op het parkeerterrein achter de vestiging van McDonald's

De politie kreeg hulp van de Verkeersinspectie en het Forensisch Instituut ( om eventuele vervalste kentekenplaten en omgekatte auto's te onderscheppen) en ook de belastingdienst, douane en de rijksdienst voor het wegverkeer waren aanwezig.

Tevens werd een alcoholcontrole gedaan en werden brommers en scooters op een rollerbank gecontroleerd.

Twee scannerwagens controleerden alle kentekens van het verkeer op de A44 en de Plesmanlaan. Een passerende gestolen auto werd wel gesignaleerd, maar de politiemotoren en enkele onopvallende politieauto's konden het voertuig niet achterhalen.Zeker zes auto's zijn in beslag genomen. Van één wagen werd het kenteken ingenomen omdat de auto meer vermogen had dan het formulier vermeldde.Van de gecontroleerde taxi's reed er een zonder vergunning. De bestuurder heeft een bekeuring ontvangen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.