Wassenaarse verdachte in liquidatiezaak Amsterdam-Noord vrij

29 maart 2018: plek van de moord op Reduan B.

29 maart 2018: plek van de moord op Reduan B.© EPA

WASSENAAR

De 34-jarige vrouw uit Wassenaar die werd aangehouden in de liquidatiezaak in Amsterdam-Noord, waarbij de broer van kroongetuige Nabil B. omkwam, is op vrije voeten.

De vrouw wordt verdacht van wapenbezit, maar is volgens het Openbaar Ministerie (OM) op geen enkel moment in beeld gekomen als verdachte van medeplichtigheid aan de liquidatie.

De rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam heeft haar donderdagochtend heengezonden. In de woning van de vrouw, waar ze samen met haar vriend verbleef, zijn volgens het OM wapens gevonden. Op dit moment is er echter onvoldoende aanleiding haar langer vast te houden.

Eerder werd ook al een 31-jarige man uit De Lier vrijgelaten. Hij werd aanvankelijk ook verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie omdat er DNA van hem was aangetroffen op een van de vuurwapens. Het onderzoek naar hoe dat daar is terechtgekomen, loopt nog.

De vermoedelijke schutter, een 41-jarige man uit Hilversum, en een 34-jarige Hagenaar zitten nog vast. De raadkamer van de rechtbank beslist begin volgende week of zij langer in de cel moeten blijven.

De mannen zitten nog in volledige beperkingen, wat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.

De 41-jarige Reduan B. werd op 29 maart in zijn bedrijfspand onder vuur genomen. Hij overleed ter plekke. Het slachtoffer was geen bekende van justitie, maar zijn broer Nabil (30) is verdachte in een Utrechtse liquidatiezaak.

Onlangs werd bekend dat Nabil optreedt als kroongetuige in de juridische strijd tegen de zogenoemde Mocro-oorlog, criminelen die in verband worden gebracht met tal van liquidaties in de onderwereld.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.