RCL neemt na rust lange sprint

Ron Hoogendam
Leiderdorp

RCL kon zich na de eclatante 5-2 overwinning tegen VDL opmaken voor een heerlijke 'drie oktober', en nam en-passant

Belangrijker was wellicht het feit dat de roodwitten door de verdiende zege weer wat zelfvertrouwen tankten na twee eerder pover resultaten tegen Lyra en Monster (0-0 en 2-2).

De stemming zat er goed in bij de thuisclub en niet in de laatste plaats bij trainer Stefan Luykx.. ,, We creëerden met goede aanvallen mooie kansen.'' RCL benutte veelal de ruimte aan de rechterkant waar Nick Permanand zich als een tropische vis in Caribisch water moet hebben gevoeld. De na rust weggestuurde Jack van der Vlugt werd horendol gespeeld door de rappe buitenspeler. Na wat vlotte doch mislukte pogingen van Ruben Leugering en Thom Wijnalda was het in de achtste minuut raak. De diep gestuurde Permanand werd door Van der Vlugt licht uit balans gebracht, waarna de Bleiswijkse arbiter Spaans zonder aarzelen naar de stip wees. Wijnalda schoot de bal onberispelijk binnen: 0-1.

De vroege voorsprong tegen de flets ogende tegenstander leek voor RCL de opmaat om de gewenste drie punten zo snel mogelijk binnen te harken. Maar daar werkten de ruim een half uur in de tang zittende bezoekers allesbehalve aan mee. Sterker nog, na twee al dan niet terecht wegens buitenspel afgekeurde goals van RCL, konden de blauwhemden van coach Arwin Verburgh plots wel druk zetten. Na een foutje van Renaldo Nagtegeller peerde Remmerswaal via de rug van Leroy van Westrienen over. Het was een serieus wapenfeit van de bezoekers, die voor rust prompt profiteerden van een onachtzame fase bij RCL. Uit een voorzet en een corner werd Andrew Bontje twee keer met een kopbal verrast. Luykx kon de wonderschone 1-2 van Remmerswaal wel waarderen.,,Een prachtige goal.''

En zo stond het bij rust 1-2, terwijl RCL ook zomaar met twee of drie doelpunten verschil de thee had kunnen opzoeken. Die grote marge kwam er toch. Nadat Van der Vlugt kort na de pauze met zijn tweede gele kaart mocht inrukken kreeg Tommy Sinteur het na een uur op zijn heupen. Na een indrukwekkend slalom langs vier man zorgde de gedreven aanvaller voor de knappe 2-2. Het gedecimeerde VDL leek daarna een geknakte ploeg en zeker nadat Wijnalda in buitenspelpositie de 3-2 op de borden bracht. Vlak voor tijd zorgde Permanand met twee fraaie acties ervoor dat invallers Nick Scheurwater en Sem Overduin de score konden opvoeren tot 5-2.

Uitblinker Sinteur, de maker van de fraaie aansluitingstreffer, was blij en opgelucht. ,,Door een vervelende knie- en bovenbeenblessure ben ik een tijd uit de roulatie geweest. Vandaag stond ik voor het eerst in de basis en daar ben ik hard voor blijven knokken. Het ging aardig ja.''

RCL: Bontje; Van der Spoel, Hillebrandt, Van Westrienen, Brasker, Van Bemmel (84. Overduin), Leugering, Nagtegeller, Sinteur (76. Scheurwater), Permanand, Wijnalda.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.