Voorhouter Carsten Hof wordt secretaris Noordwijk

Peter van der Hulst
Noordwijk/Voorhout

Carsten Hof wordt de gemeentesecretaris van de nieuwe fusiegemeente Noordwijk. Hoewel zijn benoeming pas op 1 januari 2019 ingaat, treedt hij al per 1 mei in dienst als projectleider annex kwartiermaker. Het is de bedoeling dat Hof na een inwerkperiode de huidige begeleider van het fusieproces Dirk Louter gaat vervangen.

De aanstelling voelt voor Hof als thuiskomen. Hij is geboren en opgegroeid in Noordwijkerhout, dat naast De Zilk, Noordwijk Binnen en Noordwijk aan Zee, een van de vier kernen is van de nieuwe gemeente.

Hof, die nu met zijn gezin in Voorhout woont, is enthousiast over zijn nieuwe baan. ,,Ik kan niet wachten om te beginnen. Als gemeentesecretaris krijg ik de unieke kans om in mijn eigen Bollenstreek aan de slag te gaan met de ontwikkeling van de nieuwe gemeente Noordwijk, waar medewerkers, bestuur, inwoners en ondernemers trots op mogen zijn’’, reageert hij op de websites van de gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout.

De 49-jarige Hof heeft na zijn opleiding bestuurskunde aan de Universiteit Leiden een aantal jaren als projectsecretaris bij het samenwerkingsorgaan Duin- en Bollenstreek gewerkt. Aansluitend heeft hij verschillende functies bij de gemeente Den Haag bekleed, waaronder directielid van het Intern Dienstencentrum.

De aanstelling tot gemeentesecretaris moet formeel nog worden bekrachtigd door de nieuwe gemeenteraad. Dat lijkt een formaliteit. De keuze van de selectiecommissie was unaniem. De huidige gemeentesecretarissen Lia van der Pol (Noordwijk) en Theo Heijsteeg (Noordwijkerhout) krijgen per 1 januari 2019 van rechtswege ontslag. Nog niet bekend is wat zij dan zullen gaan doen.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.