Erop of eronder voor SvKB

Luchtfoto Kaag en Braassem, Silvan Schoonhoven HDC media

Redacteur Rijn en Veen
kaag en braassem

Het is erop of eronder voor de politieke partij Samen voor Kaag en Braassem (SvKB), donderdagavond bij de Algemene Ledenvergadering. Al 2,5 jaar doet de partij het zonder secretaris en afgelopen week heeft ook voorzitter Siemon Tuinstra zich teruggetrokken.

Daarmee is het bestuur van de partij uitgedund van vijf naar twee leden. ,,Het voorzitterschap viel mij niet mee’’, schrijft Tuinstra in een brief aan de partijleden.

,,De vereniging leeft niet echt. We doen ons best, maar kunnen in de raad niet echt een verschil maken. Nieuwe leden komen maar mondjesmaat, politiek leeft nauwelijks en hoe bereiken we de jongeren? Het spijt me jullie niet anders te kunnen berichten’’, aldus Tuinstra.

Daarom is de partij dringend op zoek naar actieve leden. Vanavond heeft de Algemene Ledenvergadering plaats. Met tien aanmeldingen is Van Buul tevreden.

,,We zoeken raadsleden, mensen voor de programmacommissie en leden die zich met de publiciteit rond de komende verkiezingen gaan bezighouden’’, zegt de penningmeester. ,,Als het er maar twee of drie zijn, dan moeten we gaan afbouwen. Het wordt spannend.’’

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.