De stad van Leidse Glibber: de zonnige kijk van Emile van Aelst

Emile "Leidse Glibber" van Aelst. Foto Hielco Kuipers

Binnert Glastra
Leiden

Wie in Leiden een festival houdt, een feestje heeft, zijn beste beentje voorzet voor een goed doel of een concert organiseert, is van één ding bijna zeker: Leidse Glibber Emile van Aelst is erbij. Al tien jaar doet Van Aelst op zijn weblog de Leidse Glibber verslag van zowat alle evenementen in de stad.

Vanaf nu kunt u hem, behalve op internet, ook volgen op wat hij zelf noemt ’eerlijk knisperend papier’. Van Aelst neemt met de rubriek ’De stad van Leidse Glibber’ de plaats over van Glippers en Ballen van historicus Ruud Spruit.

In het Leidsch Dagblad doet hij elke week verslag van zijn wederwaardigheden. En wie Van Aelst of zijn weblog kent, weet dat hij een zonnige kijk op Leiden heeft. ,,Ik ben natuurlijk niet overal aanwezig, maar als het gezellig is dan heb je een goede kans mij tegen te komen of het op deze pagina terug te vinden’’, zegt hij zelf. ,,Omdat velen van u op vakantie gaan en wellicht niet alle leuke evenementen kunnen volgen, zal ik de komende weken proberen in elk geval de gelegenheden waar ik bij was een beetje te beschrijven. Als u de krant laat opsturen naar uw vakantieadres kunt u heerlijk op de camping of aan het strand genieten van alles wat u gemist heeft.’’

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.