Drietal in bezit van inbrekersspullen aangehouden in Alphen

Een auto werd in beslag genomen wegens openstaande belastingschuld.

Een auto werd in beslag genomen wegens openstaande belastingschuld.© Facebook politie Alphen aan den Rijn

Monique Bankras
Alphen aan den Rijn

Twee mannen en een vrouw zijn woensdag rond 14.30 uur aangehouden in Alphen aan den Rijn. Het drietal zat in een auto waarin inbrekerswerktuigen werden aangetroffen. De bestuurder van het voertuig reed zonder rijbewijs. Daarnaast stond er nog een belastingschuld open en maakten de verdachten zich mogelijk eerder op de dag schuldig aan 'shouldering'.

De verdachten hebben geen vaste woon- of verblijfplaats. Hun auto werd door agenten gezien in de Van Boetzelaerstraat ter hoogte van de expeditieplaats. Bij controle van het kenteken bleek dat de auto gesignaleerd stond.

Het voertuig werd aan de kant gezet. De inzittenden werden gecontroleerd. Hieruit bleek dat ze allemaal veelvuldig voorkwamen in het systeem wegens winkeldiefstallen in het hele land. De drie konden geen logische verklaring geven waarom ze in Alphen waren.

In het voertuig troffen de agenten diverse inbrekerswerktuigen aan. Hierop werden de mannen en vrouw aangehouden.

De bestuurder kreeg een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs. Het voertuig is weggesleept wegens de openstaande belastingschuld.

De politie onderzoekt de betrokkenheid van het drietal bij een incident eerder op de dag. Een pinpas met bijbehorende pincode werden van een oudere inwoner van Alphen ontvreemd. Daarna werd direct een aanzienlijk bedrag van zijn rekening gehaald.

Meer nieuws uit LD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.