Immo-flat mag er komen op kop Leidse Rooseveltstraat

Loman Leefmans
Leiden

Op de hoek van Voorschoterweg en Rooseveltstraat in Leiden mag een flatgebouw komen met een hoogte van maximaal dertien verdiepingen.

Een ruime meerderheid in de Leidse gemeenteraad ziet heil in het plan van pandeigenaar Immo Selekt. Het aantal van dertien is gekozen omdat die afmeting aansluit op de bestaande flats ertegenover aan de Jacob van Campenlaan.

Op de bewuste hoek staat nu nog een bedrijfspand waarin SCAL is gevestigd, een bedrijf voor medische diagnostiek.

Die firma keert ook terug op de begane grond van het nieuwe appartementencomplex dat in de loop van volgend jaar verrijst als het huidige onderkomen is gesloopt.

In het nieuwe complex komen geen sociale huurwoningen. Daar zijn er in de directe omgeving al veel van. ,,En het was daarom ook een specifieke wens van buurtbewoners’’, weet VVD-wethouder Paul Laudy.

De raadsleden Moniek van Sandick (CDA) en Juliette Gilissen (VVD) zijn wel bevreesd voor het feit dat een toename van het aantal bewoners in Zuidwest, ook een extra verkeersbelasting veroorzaakt.

Nu al telt de Voorschoterweg ook buiten de spitsuren regelmatig files. Bovendien ontstaan op het kruispunt van Rooseveltstraat en Voorschoterweg ook regelmatig opstoppingen, ondanks dat er recent een rijstrook is bijgekomen.

Laudy heeft de twee raadsleden toegezegd dat er een onderzoek komt naar de verkeerseffecten in de omgeving van de Rooseveltstraat, omdat er ook elders rond die straat meer woningen gaan wonen. Enkele bedrijven zijn daar nog altijd fel op tegen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.