Randy in Dundee (3): In het uitvak bij Aberdeen

Hij was nog maar net teruggekeerd in de stad waar hij zielsveel van houdt, of Randy Wolters vertrok alweer uit Leiden. De linksbuiten is bij Dundee FC voor het eerst in zijn voetbalcarrière een buitenlands avontuur aangegaan. Ver weg van zijn familie en vrienden uit de Leidse volkswijk De Kooi probeert hij te slagen in de Schotse Premier League. De kleurrijke aanvaller doet dit seizoen op geheel eigen wijze verslag van zijn belevenissen. Dit is aflevering 3.

Helaas was ik niet op tijd hersteld van een lichte hamstringblessure voor onze uitwedstrijd tegen Aberdeen. Ik vond het niets om vanaf de tribune toe te kijken, maar dat ik tussen onze supporters in het uitvak stond, had dan wel weer wat.

Het was geen bewuste actie: de club had de kaarten zo geregeld. De trainer wilde dat eigenlijk niet hebben. Dat het niet meer kon worden veranderd, vond ik eerlijk gezegd niet erg. Het was bijzonder om een wedstrijd een keer op deze manier te beleven.

Toen ze me het uitvak zagen binnenkomen, liepen ze een beetje te smoezen. Sommige supporters zeiden me gedag, niemand klampte me aan. Totdat er eentje met me op de foto ging, toen wilde de hele meute.

Ik verstond er geen reet van wat zij zongen. Het echte Schots is niet te volgen voor een buitenlander. Een praatje maken, valt voor mij dan ook niet mee. Als ze dat merken, gaan ze wel langzamer, begrijpelijker praten.

Supporters hebben soms een heel andere kijk op het spelletje dan voetballers, heb ik in het uitvak gemerkt. Dat vond ik echt geinig om te zien. Op momenten dat het voor mijn gevoel best goed ging, liepen zij te schelden. En als ik me ergerde, stonden zij fanatiek te applaudisseren.

Over het algemeen zijn Schotse supporters enthousiast. Ze vinden het al snel mooi en zijn heel gepassioneerd. Als je in het veld een verkeerde keuze maakt, hoor je ze op de tribune schelden. Maar ze blijven altijd positief, ook nu we de eerste drie competitiewedstrijden hebben verloren. Onze supporters zagen zaterdag ook dat we met iets meer geluk hadden gewonnen van Aberdeen, een grote club. Bij ons volgende bezoek aan dit stadion hoop ik ze te kunnen laten juichen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.