Beschonken 20-jarige krijgt werkstraf

Jan Jaap Broekhuijsen
Den Haag/Katwijk

Nadat het vuurwerk afgelopen oudejaarsnacht al zo’n beetje was verstomd, vond een 20-jarige Noordwijkerhouter het nodig om zelf nog maar wat klappen uit te delen. Het kwam hem bij de Haagse politierechter op een werkstraf te staan.

Tegen drieën ’s nachts liep hij met zijn vriendin in de Tulpstraat in Katwijk twee jongens tegen het lijf. ,,Wat moet je dan?’’, hoorden die hem zeggen. Even later sloeg en schopte de beschonken Noordwijkerhouter een van hen in elkaar. Het slachtoffer liep een bloedneus en kneuzingen over z’n hele lichaam op.

„Ik heb ’m alleen een stomp op z’n neus gegeven, dat andere letsel moet zijn gekomen toen hij viel’’, zo meende de verdachte. Hij zei te hebben geslagen omdat de jongens hem uitscholden, maar hij stond alleen in die verklaring. Zijn eigen vriendin was ook boos op hem geweest.

De Noordwijkerhouter heeft nu werk en sinds kort zelfstandige woonruimte. De aanklaagster: „Daarom zal ik geen onvoorwaardelijke celstraf eisen, hoewel ik de mishandeling ernstig vindt.’’ Ze eiste 60 uur werkstraf en drie weken voorwaardelijke celstraf. De rechter verlaagde de werkstraf tot 40 uur.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.