‘Mascotte Spiky geeft lopers high five bij de waterpost’

Leiden

De mascotte Spiky is al bijna niet meer weg te denken bij de Leidsch Dagblad Singelloop. Net als voorgaande edities staat het pluchen beest ook op vrijdag 14 april bij de waterpost op de Zoeterwoudsesingel om deelnemers van aanmoedigingen en water te voorzien.

Spiky is het uithangbord van de Gouden Spike, kroonjuweel van atletiekvereniging Leiden Atletiek. Organisator Norbert Groenewegen timmert ruim twee maanden voor de grote wedstrijd op de Leidse atletiekbaan (zaterdag 17 juni) graag aan de weg. ,,Spiky is er zeker bij’’, zegt Groenewegen. ,,Met zijn niet-aflatende enthousiasme probeert hij net als voorgaande jaren zo veel mogelijk Singellopers een high five te geven.’’

Andere leden van het Gouden Spike-gezelschap reiken deelnemers desgewenst een bekertje water aan. Na afloop ruimen zij ook de rommel op, die bestaat uit meer dan duizend plastic bekers. Alleen de geoefende hardlopers slaan doorgaans het aanbod van een vroege verfrissing af. De naburige korfbalclub Sporting Trigon zorgt ervoor dat er water beschikbaar is.

Net als de Singelloop streeft de Gouden Spike ernaar een Leids evenement te worden. Groenewegen: ,,We hebben voor 17 juni een fantastisch programma klaarstaan. We hopen dan ook dat veel Leidenaars die dag naar de Leidse Hout komen om onder het genot van een hapje en een drankje topatletiek te aanschouwen. We starten om 16.30 uur met het voorprogramma en het hoofdprogramma begint om 19.00 uur. De prijsuitreiking van de Gouden Spike vindt plaats om 21.15 uur.’’ Vorig jaar ging die hoofdprijs naar sprintster Tessa van Schagen, uit Leiden.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.