Kim Smit nieuw lid Raad van Bestuur LUMC

Kim Smit

Kim Smit© Foto LUMC

Leiden

Met ingang van 1 september treedt Kim Smit toe tot de Raad van Bestuur van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) met als portefeuille Financiën & Bedrijfsvoering. Smit is de opvolger van Willem te Beest, die eigenlijk al gepensioneerd was maar van april tot september nog even interim-lid was.

Smit was voorheen Chief Financial Officer bij Al Karaana Petrochemicals. Na haar studie aan de Institut d'études politiques de Paris oefende Smit diverse financiële functies uit bij Shell, zowel in Nederland als in het buitenland. Zo was ze General Manager Finance operations in Kuala Lumpur en Vice president Finance Contracting & Procurement in Den Haag.

Dr. C.A. Linse, voorzitter van de Raad van Toezicht van het LUMC: ,,Kim Smit versterkt het bestuur van het LUMC. Haar brede financiële kennis en bestuurlijke ervaring dragen bij aan de verdere totstandkoming van de ambities op het gebied van patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek. Smit heeft haar sporen verdiend op het gebied van financieel management en IT.”

De Ondernemingsraad en de Cliëntenraad hebben positief geadviseerd over de benoeming.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.