Noordwijk verdient het, maar krijgt het niet

Pim Scheffer
Noordwijk

Teleurgesteld maar realistisch stond Dogan Corneille de pers te woord. De Noordwijk-coach moest een repeterend verhaal afspelen over zijn ploeg na de ontmoeting met RVVH en dat irriteerde hem mateloos. „Je verdient het al weken, maar je krijgt het weer net niet en dat is zuur”, zei hij na het 2-2 gelijkspel.

Vorige week viel het kwartje wel de goede kant op voor Noordwijk tegen Sliedrecht en Corneille hoopte dat daarmee een matige seizoenstart was omgezet in een positieve blik omhoog richting de toekomst. Want ambities zijn er op de Duinwetering. Kwaliteit is er ook. Maar tot nu toe wil het gewoonweg nog niet echt meezitten.

Nu moet wel gezegd dat de openingstreffer, die al na twee minuten viel, te wijten was aan chaos in de Noordwijkse defensie. Guytano Dos Santos kon vrij inschieten. Gelukkig voor Noordwijk heeft het Tjeerd Westdijk in de gelederen. De buitenspeler is soms onnavolgbaar en een weelde om in je ploeg te hebben. Amper twee minuten na de openingstreffer was het alweer gelijk door een prachtige solo van Westdijk. Hij knalde heerlijk raak. Daarop had Noordwijk de beslissing kunnen forceren in een fase dat het beter was. Marios Lomis was twee keer dichtbij en Ruperto Dorothea schoot hard in, maar ook hij vond keeper Danny Spelde op zijn weg. „Zonder enige twijfel de man van de wedstrijd. Die jongen pakt vier wereldballen, dan zit het ook niet mee natuurlijk”, vond Corneille, die na een half uur besloot in te grijpen in zijn ploeg.

Dat gebeurde nadat Benjamin Martha de 1-2 had gemaakt door wederom niet best verdedigen. Rechtsback Kasper Michel werd naar de kant gehaald. „Ik was niet tevreden over Kasper. Hij speelde zo ongelukkig, dan moet je ook niet schromen hem te vervangen.”

Het had in zoverre effect dat RVVH vrijwel geen uitgespeelde kansen meer kreeg en Noordwijk de tweede helft een stuk sterker begon dan het de eerste deed. Het werd na acht minuten 2-2 door wederom Westdijk en het leek erop dat Noordwijk zijn schaapjes op het droge zou krijgen. Het controleerde de wedstrijd en kreeg mogelijkheden genoeg. Lomis kopte de bal bovenop de lat waarna Denzel James de bal net niet voor het intikken had en in de slotseconden van het enerverende duel was Lomis weer dichtbij met een knappe kopbal. Opnieuw Spelde was met een fenomenale redding de held van zijn ploeg.

„We hebben hier twee punten verloren en dat moeten we weer ergens repareren. Toch is er nog niets aan de hand. Als het kwartje onze kant op gaat vallen, zijn we tot mooie dingen in staat en gaan wij meedoen om een periode”, besloot Corneille positief.

Noordwijk: Amezrine; Michel (31. Veerman), Brocker, Le Congé, Goncalves; Dorothea (86. Van der Krogt), Hoogerwaard, Spil; James, Lomis, Westdijk (82. Borsboom).

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.