TOP na vier wedstrijden op vertrouwde plek

Tessa de Wekker
Korfbal

De Korfbal League is vier wedstrijden onderweg en TOP/Quoratio staat op de vertrouwde eerste plaats. De Sassenheimers wonnen zelf eenvoudig van KVS (24-33) en rivaal PKC was niet opgewassen tegen Koog Zaandijk.

,,We zijn net begonnen, dus die eerste plek zegt nog niet veel. Hoewel, als je me vooraf had gezegd dat we na vier wedstrijden zes punten zouden hebben, had ik daar voor getekend’’, aldus trainer Jan Niebeek.

De overwinning op KVS was verwacht. De gepromoveerde Scheveningers waren niet opgewassen tegen de regerend landskampioen, hoewel ze beter voor de dag kwamen dan in de onderlinge wedstrijd in de voorbereiding een paar weken geleden.

TOP stond echter al snel met 6-11 voor, maar daarna hield KVS gelijke tred. Bij rust was het 14-18 en de Scheveningers kwamen zelfs tot 17-20, omdat TOP wat minder scherp verdedigde. ,,Als ik dan toch een puntje van kritiek moet hebben, dan is het dat. We kregen net wat te veel doelpunten tegen. Als je er bovenop zit, dan kost dat veel energie. We namen wat meer afstand, waardoor zij meer konden scoren.’’

Na 17-20 verdedigde TOP echter weer heel scherp, waardoor de ploeg betrekkelijk eenvoudig uitliep naar de 24-33 eindstand.

Smetje op de wedstrijd was de gele kaart van Friso Boode, voor een slaande beweging richting een dame van KVS. Niebeek: ,,Hij kreeg in een duel haar arm in zijn gezicht. Die sloeg hij weg. Dat kan gebeuren, maar moet hij eigenlijk niet doen. Jammer van het smetje, want Friso zat goed in de wedstrijd.’’

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.