23e Leidse editie PechaKucha Night: dertien sprekers met twintig dia’s

Sjamke de Voogd.

Sjamke de Voogd.© Foto United Photos/Remco van der Kruis

Theo de With
Leiden

Dertien inspirerende en creatieve praatjes van steeds bijna zeven minuten. Dat staat woensdag 18 april op het programma in Gebr. de Nobel in Leiden.

Hier wordt de 23e Leidse editie van de PechaKucha Night gehouden. Het concept is uit Japan overgewaaid. De naam stamt af van een Japans woord voor ’prietpraat’. Iedere spreker toont twintig dia’s. Elke dia blijft twintig seconden in beeld.

Dit format is dwingend. De criteria dwingen de deelnemers om creatief en to the point te zijn. De spreker kan niet even terug naar de vorige dia of een dia overslaan. In zes minuten en veertig seconden moet het verhaal zijn afgerond.

Voor de editie van komende woensdag presenteren de organisatoren weer een indrukwekkende rij sprekers. Zo komt Ferry Zandvliet aan het woord. Hij overleefde de terroristische aanslag op concertzaal Bataclan in Parijs. Een andere spreker is George de Water.

Hij is de aanjager voor de komst van een door de befaamde architect Hundertwasser ontworpen gebouw in Zoeterwoude.

Cabaretière Sjamke de Voogd komt ook met twintig dia’s naar Leiden. Met haar zus Nellerike vormt ze al tien jaar het duo VET Kindercabaret.

Zij gaat in op de komische situaties die soms ontstaan in gezinnen die veel ingewikkelder in elkaar zitten dan alleen maar ’samengesteld’. Andere sprekers zijn straatfotograaf Gordon Meuleman, triatleet Pablo Goldenberg, artiest Philip Vermeulen en filmexplicateur Sara Hoogveld.

De volgende PechaKucha Night is op woensdag 4 juli. Dat is een jongereneditie, waarbij jongeren tussen 12 en 18 jaar een podium krijgen. De 25e editie is in november. Deze jubileumaflevering staat in het teken van Japan, waar immers de oorsprong van dit fenomeen ligt.

PechaKucha Night, woensdag 18 april, 20.20 uur, Gebr. de Nobel, Leiden, kaarten via www.gebrdenobel.nl

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.