ZZ Leiden bereikt halve finale beker

Redactie Leidsch Dagblad
Leiden

Zorg en Zekerheid Leiden heeft zich geplaatst voor de halve finale van de beker dankzij een 69-63 overwinning op Den Helder. In de heenwedstrijd was al met zestien punten verschil gewonnen. In de halve finale treft Leiden hoogstwaarschijnlijk Den Bosch, dat tegen Wijchen een riante voorsprong verdedigt.

Vier dagen na de indrukwekkende 80-70 overwinning op Den Bosch had Leiden, dat kampt met blessures, moeite om weer een hoog niveau te halen. Bij vlagen was het spel slordig en ongeconcentreerd. Den Helder kon daardoor in de eerste helft een voorsprong van negen punten pakken.

Toch was er van spanning nauwelijks sprake. Even aanzetten door Leiden was na rust genoeg om een voorsprong op te bouwen. Den Helder, dat zwaar in de foutenlast zat, kwam in de slotfase nog terug tot 64-62. Met een driepunter van Sean Cunningham stelde Leiden de zege veilig. De laatste punten van de avond werden gemaakt door point-guard Tony Gallo. De geruchten dat hij wordt vervangen door Antoine Young werden door Leiden niet bevestigd.

Lees een uitgebreid artikel in het Leidsch Dagblad van donderdag 31 januari.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.