Opknapbeurt aan drie Leidse straten zorgt voor tekort

Loman Leefmans
Leiden

De Morsstraat, het winkelgedeelte van de Hogewoerd en de Kaardesteeg worden ingrijpend vernieuwd. Dat maakt de gemeente Leiden bekend. Het opknappen van de drie straten kost 8,5 miljoen euro. Aangezien Leiden er maar 5,8 aan wilde uitgeven, is een tekort van 2,7 miljoen ontstaan.

Leiden heeft een hele reeks straten op het verlanglijstje staan om op te knappen, rijbanen te verleggen en nieuwe lantaarns en ander straatmeubilair toe te voegen.

Breestraat en Korevaarstraat zijn al een tijdje gereed, de Nieuwe Beestenmarkt is nét af, de Haarlemmerstraat staat op het punt te worden aangepakt en daarna volgen nog meer delen van de binnenstad. ’Zo wordt het centrum nóg aantrekkelijker om in te wonen, te werken, te ondernemen en te recreëren’, meldt de gemeente wervend in de aankondiging.

Een van de vervolgprojecten bestaat uit de drie straten waarvan de Kaardesteeg het minst bekende is. Het betreft de toegangsweg van de Hoogvliet-garage die loopt van de Korevaarstraat tot de Sint Jorissteeg.

Hoewel de gemeente al heeft gesproken met buurtbewoners en winkeliers, ook rond Morsstraat en Hogewoerd, wordt morgenavond nog een laatste informatiebijeenkomst belegd. Die duurt van 19.00 tot 21.00 uur en is in het stadhuis.

Het is de bedoeling dat het werk aan de Morsstraat over driekwart jaar begint en de andere twee in de loop van 2018. Daarna volgen onder meer nog het Havenplein, het gebied rond Steenstraat en Beestenmarkt, en de Witte Singel.

Om bij dat laatste project niet ook in de rode cijfers te komen, wordt van een complete herinrichting afgezien. Er wordt op de singel alleen een nieuwe, kronkelende asfaltlaag aangebracht.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.