VVD wil langere koopzondagen

Alphen aan den Rijn

De VVD in Alphen aan den Rijn hoopt donderdagavond steun te krijgen voor haar voorstel om de koopzondagen op 24 en 31 december eenmalig te vervroegen.

De partij pleit ervoor om winkels tijdens die dagen al om acht uur ’s morgens te mogen openen. De huidige regels laten opening vanaf het middaguur toe.

Een eenmalige verruiming rond de feestdagen is volgens de VVD wenselijk. De kerstdagen vallen op maandag en dinsdag; nieuwjaarsdag valt eveneens op maandag. ’De jaarlijkse verkooptopdagen vallen dit jaar daardoor ongunstig’, aldus de fractie in een motie die donderdagavond aan de orde komt. ’Enkele winkeliers hebben de gemeente daarom benaderd met de vraag om eenmalig en bij hoge uitzondering zondagmorgen - op vrijwillige basis - reeds vanaf 08.00 uur de winkels te mogen openen.’

De VVD denkt dat eenmalige verruiming voorkomt dat kopers hun kerstboodschappen in buurgemeenten gaan doen, zoals Gouda, Utrecht of Leiden.

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn was vorig jaar verdeeld over verruiming van de regels voor koopzondagen. Nieuw Elan-wethouder Gerard van As (economie) is voorstander van het vrijgeven van winkeltijden, maar daar staat geen meerderheid achter.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.