Katwijkse vrouw bestraft voor bestelen eigen vader

1 / 2
Den Haag/Katwijk

De advocaat van de 45-jarige vrouw uit Katwijk vindt dat ze al voldoende gestraft is voor de diefstal van het geld van haar vader. „Iedereen in het dorp weet ervan, ze durft niet eens meer de markt op.” De Haagse politierechter veroordeelde haar dinsdag niettemin tot een werkstraf.

Volgens het OM heeft ze 4970 euro ontvreemd van haar vader. Toen hij in het verzorgingshuis was opgenomen, zou zij zijn bankpas hebben misbruikt. „Soms meerdere keren per dag”, aldus de officier van justitie.

De Katwijkse erkende eerder bij de politie dat ze met vaders pinpas 2400 euro had opgenomen, maar dat was om zaakjes in zijn woning te regelen. Ze betaalde een huishoudster en een glazenwasser en schafte kleren voor hem aan.

De officier van justitie zei het verhaal van de vrouw niet te geloven en eiste een werkstraf van 40 uur. De vrouw kwam overigens niet naar de zitting. Uit schaamte, vertelde haar advocaat, die ook zei dat sommige pinopnames niet door haar verricht konden zijn, omdat ze op die momenten aan het werk was.

De advocaat vroeg de rechter om, als hij haar schuldig zou verklaren, de vrouw verder geen straf op te leggen. ,,Haar sociale leven is door de affaire al helemaal verstoord. Ze leeft in feite als een kluizenaar en is door haar familie verstoten”, aldus de raadsman. Tegen de politie verklaarde de vrouw dat ze door de beschuldiging ’helemaal is uitgeblust’.

De rechter zei er vanuit te gaan dat de vrouw niet 4970 euro van haar vader opnam, maar een bedrag van 2000 euro. Daarvoor moet ze een werkstraf van 30 uur verrichten.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.