Vrouwen van LOHC en Alecto blijven winnen

Tom Mentink
Oegstgeest

De vrouwen van LOHC hebben de derde zege op rij geboekt. De ploeg van Eddie Simmons had in eigen huis weinig moeite met Haarlem: 3-0.

Dimmy van Ruiten opende de score in het eerste bedrijf, waarna Lizzie Hoekstra en Esther Imthorn de voorsprong na rust uitbouwden.

Alecto toonde op bezoek bij Breda veerkracht. De 2-0 achterstand tijdens de pauze werd in de tweede helft omgebogen naar een 2-3 winst. Fleur Steenbrink zorgde voor de aansluitingstreffer, waarna de jongelingen Meike van Haeringen en Karlijn Koster het karwei afmaakten. De Leiderdorpsen staan na drie speelronden aan kop in de eerste klasse A.

Alphen pakte de eerste overwinning van dit seizoen. Op eigen veld werd De IJssel met 3-1 verslagen. Het team van Marc Boelens kwam nog wel op achterstand, maar maakte nog voor rust gelijk via Jessica Albers. In de tweede helft waren Elodie van Oirschot en Minke Boeijenga trefzeker voor de thuisploeg.

De mannen van LOHC wonnen opnieuw niet. De equipe van Craig Sieben ging met 2-3 onderuit tegen HDM, waardoor het nu de hekkensluiter is in de overgangsklasse. De thuisploeg slikte voor rust al drie tegentreffers, waarna Vincent van Nimwegen via een strafbal de achterstand iets draaglijker maakte. Verder dan de 2-3 van Simon Bertels kwamen de Oegstgeestenaren niet.

Alecto boekte een 1-2 zege bij Etten Leur. Na een doelpuntloze eerste helft kwamen de bezoekers na rust achter, Via treffers van Enno Massaro en Bart Zoutendijk gingen de drie punten mee naar Leiderdorp.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.