Zilver Beukers bij eerste Wereldbeker

Coen Eggenkamp
Roeien

Bij de eerste wereldbekerwedstrijden van het seizoen heeft Nicole Beukers met de vrouwen dubbelvier een zilveren medaille gewonnen.

De winnares van olympisch zilver in deze discipline moest in Belgrado alleen de Poolse boot voor zich dulden. Polen eindigde in Rio de Janeiro nog net achter de Nederlanders op de derde plaats en in beide ploegen zaten nu twee nieuwkomers.

Beukers kwam met haar ploeggenoten Olivia van Rooijen, Inge Janssen en Sophie Souwer een bootlengte te kort voor de winst. Dat verschil werd met name gemaakt in de eerste 500 meter van de race.

Ook Stef Broenink kwam in Servië in actie. De Leidse skiffeur kwam ondanks een sterk optreden echter net tekort voor een medaille. Op de finish bedroeg het verschil met winnaar Nico Stahlberg uit Zwitserland ruim drie seconden, de bronzen Marko Marjanovic was Broenink uiteindelijk minder dan een seconde te snel af.

De roeier van Njord keek met gemengde gevoelens terug op de race. ,,Ik ben blij met de stappen die ik in korte tijd heb kunnen zetten, want ik kampte tot voor kort met een vervelende blessure. Dat ik zo dicht op de medailles zit, motiveert goed voor de komende tijd. Maar aan de andere kant baal ik natuurlijk ook. Ik ben vooral in de laatste 250 meter die medaille misgelopen. Dat had beter gemoeten.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.