Aantal scenario’s bij bouw op Bronsgeest

Peter van der Hulst
Noordwijk

De gemeenteraad van Noordwijk krijgt voor de bebouwing van Bronsgeest verschillende scenario’s voorgelegd. Het college van burgemeester en wethouders schrijft dat in antwoord op vragen van de CDA-fractie.

Een besluit over het exacte aantal woningen in het gebied grenzend aan de wijk Boechorst wordt later pas genomen. Wel is duidelijk dat er maximaal 600 woningen komen en minimaal 180. De gemeenteraad krijgt uiteindelijk de keuze uit verschillende varianten. ,,Waaronder ook een middenvariant met een minimale ontwikkeling maar met voldoende omvang om de huidige boekwaarde te compenseren. Door grondaankopen en rente stond Bronsgeest in 2015 met een min van ruim 16,6 miljoen euro in de boeken.

De christendemocraten wilden onder meer van het bestuur weten waarom juni dit jaar een intentieovereenkomst is aangegaan voor Bronsgeest. Het college kwam destijds tot een akkoord over de aankoop van een drie hectare groot perceel. Aankoop van de grond, die op dat moment te koop werd aangeboden, biedt de nodige voordelen. Doordat nu de totale bouwlocatie van 26,85 hectare in bezit is van de gemeente, heeft Noordwijk maximale zeggenschap op het gebied van bouwprogramma, organisatie, stedenbouw en financiën.

Naast Bronsgeest wordt met Offem Zuid ook een andere grote nieuwbouwlocatie in ontwikkeling genomen. Bij de planning wordt rekening gehouden dat niet te veel dezelfde woningen op de markt komen. Het college: ,,In praktische zin: goedkopere woningen op de ene locatie op het moment dat duurdere woningen op de andere locatie worden aangeboden.’’

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.