Bankroet dreigt ook voor Koetjes en Kalfjes

Loman Leefmans
Leiden/Oegstgeest

Na De Beukenhof dreigt ook voor restaurantketen Koetjes en Kalfjes een faillissement. De vijf eetgelegenheden in onder meer Leiden en Oegstgeest zijn eveneens eigendom van het echtpaar Jacky Weeber en Erwin Rozendal en al enige dagen gesloten.

Weeber wil op de ontstane situatie van de restaurants pas na het weekeinde reageren. In de tussentijd heeft zich een groep ondernemers en vaste klanten van De Beukenhof geformeerd die samen een doorstart willen financieren.

Vorige week werd bekend dat het gerenommeerde en voormalig sterrenrestaurant De Beukenhof op de rand van een faillissement staat. Bij de Haagse rechtbank werd uitstel van betaling gevraagd en er werd een bewindvoerder aangesteld.

Weeber en Rozendal, die het bekende etablissement in 1996 overnam, wezen in een verklaring op de economische teruggang die de afgelopen jaren op de bedrijfsvoering van De Beukenhof een verwoestende werking had. Gezocht werd op korte termijn naar geldschieters of overnamekandidaat.

Bistro’s

Restaurantketen Koetjes en Kalfjes leek aanvankelijk, als aparte bv, buiten schot te blijven, bevestigde ook bewindvoerder Carolien de Weerdt. ,,Maar het was wel duidelijk dat het daar ook niet goed mee ging.’’ Nu blijken de eetgelegenheden toch ook in de financiële gevarenzone te zijn beland.

De bistro’s in Alphen aan den Rijn, Amsterdam, Den Haag, Leiden (Breestraat) en Oegstgeest (Geversstraat) blijven in ieder geval de komende dagen ’wegens omstandigheden’ gesloten. Eerder werden filialen in Zoetermeer, Haarlem, Amsterdam en Noordwijk gesloten, verkocht of van de hand gedaan aan franchisenemers.

Lidmaatschap

Binnen De Beukenhof bestaat sinds enige tijd La Société. Dat is een club vaste klanten, naar verluidt meer dan honderd man sterk, die een soort lidmaatschap op het restaurant hebben. Uit La Société is nu een groep opgestaan die een doorstart wil financieren. Of dat lukt, wordt begin volgende week duidelijk.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.